Descriere
- Reglează activitatea sistemului nervos, reducand reactivitatea la stres și accesele de foame.
- Impiedică inflamarea țesuturilor adipoase, inhiband astfel formarea celulitei.
- Bolile canceroase- pentru prevenirea formarii tumorilor maligne și pentru inhibarea dezvoltării lor sunt foarte utile curele cu alimente bogate in acid clorogenic. Eficiența sa a fost demonstrată in combaterea cancerul la san, cel de col uterin, cancerul de prostată sau cu localizare digestivă (bucal, gastric, intestinal).
- Maladia Parkinson- protejează sistemul nervos de procesele degenerative
- Colesterol mărit- are o puternică acțiune de reducere a colesterolului negativ (LDL).
- Hipertensiune arterială. Conform studiilor, această substanță ajută sistemul nervos să regleze calibrul vaselor de sânge, așa încât tensiunea arterială să fie menținută la valorile optime.
- Diabet de tip I și II- reduce glicemia cu 10-20%, dar o și stabilizează pe termen lung, asigurând o bună funcționare a pancreasului.
- Dischinezie biliară, indigestie - stimulează secreția de bilă și evacuarea acesteia.
- Constipație - acidul clorogenic este un puternic stimulent al musculaturii netede a tubului digestiv, fiind un remediu excelent contra constipației. Datorita efectului diuretic al cofeinei din cafea este necesar sa se consume apa suplimentar.
- Cafeaua verde nu da intoxicatie cofeinica in dozele uzuale, deci inima nu este supusa unor eforturi suplimentare. Reactivitatea vasculara este crescuta de cafeaua verde, iar rata cardiaca, este diminuata.
- Datorita faptului ca bobul nu este tratat termic, cofeina ramane legata in compusi complecsi, ca atare consumul de cafea verde conduce mai putin la efectele adverse care pot sa apara la consumul excesiv de cafea prajita: tahicardie, extrasistole, neliniste, insomnie etc.
Moduri de preparare cafea verde boabe:
Pentru o portie:
- 10 g boabe cafea verde
- 150 ml apa fierbinte (distilata sau filtrata)
- optional miere, xylitol, zahar brun, fructe confiate, cardamom, scortisoara etc.
1. Puneti la hidratat 10 g de boabe de cafea verde in 100ml de apa peste noapte (6-10 ore). Dimineata apa rezultata (usor verzuie) se consuma ca atare sau se toarna peste boabe 100ml apa fierbinte (aprox. 70C) si se lasa la infuzat timp de 30 min, sau puteti sa rasniti mai intai boabele care au devenit mai moi (nu se macina toate boabele, o parte dintre ele raman intacte, dar asta nu afecteaza calitatea cafelei)
2. Puneti pe foc apa cu boabele pana ajunge la punctul de fierbere. Reduceti la foc mic si lasati sa fiarba timp de aproximativ 15 minute. Se amesteca din când în când. Luati-o deoparte si lasati sa se raceasca timp de aproximativ o ora, apoi strecurati continutul printr-o sita. Cafeaua obtinuta ar putea fi foarte puternica. Deci, incercati mai intai sa o diluati cu apa, daca este necesar.
3. Zdrobiti o lingura de boabe de cafea verde cu un obiect dur sau intr-un mojar, puneti intr-o ceasca si turnati 100 ml de apa fierbinte peste ele (aprox. 90 ° C). Se lasa timp de aproximativ 10 minute si apoi se filtreaza printr-o sita fina. Pentru cele mai bune rezultate aduceti apa la punctul de fierbere, apoi o lasati sa se raceasca pentru a ajunge la temperatura optima.
Ingrediente: cafea verde boabe - 100% natural fara arome artificiale.
Opinii (0)
Spune-ţi opinia
Numele tău:Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Nota: Rău Bun
Introduceţi codul din imagine: